Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk 2 normál méretű tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra (gázsütő 2. fokozat).
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a forró vizet, majd több részletben a tojások habját és a lisztkeveréket. Ezután óvatosan összedolgozzuk, hogy a tojások habja ne törjön össze.
A masszát kettéosztva a 2 tepsibe simítjuk, és 30 percig, tűpróbáig sütjük. (Egyszerre is, egy tepsiben is, de külön-külön is süthetjük.)
Közben a krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a rummal ízesített, áttört gesztenyemasszát. Megfőzzük a tejjel a pudingport, és ezt is a masszához adjuk.
Ha a tészta megsült, a tésztalapokat deszkára emeljük, kihűtjük, az elkészített krémet arányosan elosztva a tésztalapokra kenjük, a tetejét csokoládéreszelékkel bőven megszórjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe rakjuk. (Kerek
tortaformában készítve születésnapi édesség is készülhet belőle.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.