Elkészítés: 1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra verjük a xillittel. A kakaóport és a lenmaglisztet összekeverjük. A sárgájához keverjük a felvert fehérjét, majd óvatosan a lisztet a kakaóporral. Egy kis méretű kapcsos tortaformába öntjük, és 180 °C-on előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
2. A krémhez a tejszínt az aromával és az édesítővel felverjük. A zselatint feloldjuk a 0,7 dl forró vízben. Hozzákeverjük a habhoz a kókuszreszeléket, óvatosan, hogy ne törjön meg a hab. Majd ha egy kihűlt a zselatin, elkeverjük a habbal, és a piskótára öntjük.
3. A karamellhez egy vastagfalú serpenyőben karamellizáljuk a fruktózt. A vajat megolvasztjuk. A keményítőt pár kanál tejben feloldjuk, majd hozzáöntjük a többi tejet is, végül az olvadt vajat. Óvatosan hozzáöntjük karamellhez a tejet a vajjal és keményítővel. Óvatosan kell önteni, és kézi habverővel sűrűn keverni, mert könnyen összeugrik. Ezután össze kell forralni 2-3 percig, majd hűteni. Ha langyos lesz és sűrűbb, akkor öntjük a krémre.
4. Hűtőben pihentetjük 3-4 órát, utána szeleteljük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.