Elkészítés: 1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra verjük a xillittel. A kakaóport és a lenmaglisztet összekeverjük. A sárgájához keverjük a felvert fehérjét, majd óvatosan a lisztet a kakaóporral. Egy kis méretű kapcsos tortaformába öntjük, és 180 °C-on előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
2. A krémhez a tejszínt az aromával és az édesítővel felverjük. A zselatint feloldjuk a 0,7 dl forró vízben. Hozzákeverjük a habhoz a kókuszreszeléket, óvatosan, hogy ne törjön meg a hab. Majd ha egy kihűlt a zselatin, elkeverjük a habbal, és a piskótára öntjük.
3. A karamellhez egy vastagfalú serpenyőben karamellizáljuk a fruktózt. A vajat megolvasztjuk. A keményítőt pár kanál tejben feloldjuk, majd hozzáöntjük a többi tejet is, végül az olvadt vajat. Óvatosan hozzáöntjük karamellhez a tejet a vajjal és keményítővel. Óvatosan kell önteni, és kézi habverővel sűrűn keverni, mert könnyen összeugrik. Ezután össze kell forralni 2-3 percig, majd hűteni. Ha langyos lesz és sűrűbb, akkor öntjük a krémre.
4. Hűtőben pihentetjük 3-4 órát, utána szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.