A gnocchi elkészítéséhez a krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, és forró vízben feltesszük főni.
Ha megpuhult, leszűrjük, megvárjuk, hogy kicsit kihűljön, majd krumplinyomóval vagy villával összetörjük.
Hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, ízlés szerint tengeri sót. Tésztát gyúrunk belőle, kb. 1 centi vastag csíkokat hengergetünk, amiket kb. 2 centis hosszúra feldarabolunk. Villával csíkokat nyomunk beléjük.
1,5 l vizet egy leveskockával felforralunk. Ha zubog, kb. 15-18 darabjával kifőzzük a gnocchikat. Ha feljöttek a felszínre, egy percig főzzük őket, majd tálba szűrjük.
Paradicsomszósszal, friss bazsalikommal, sajttal megszórva kínálhatjuk. Ízlés szerint bármilyen feltétet készíthetünk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.