Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Tárkonyos csirkeraguleves
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Gombakupola recept
recept
Mester

Gombakupola

75 perc
0 adag
Olcsó
2001. 08. 23.

Elkészítés

A tésztát szobahőmérsékleten egy óráig állni hagyjuk, hogy felolvadjon. Ezalatt a töltelékhez a gombát megtisztítjuk, és kisebb cikkekre vágjuk. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, a gombát beleforgatjuk, és erős lángon három-négy percig kevergetve dinszteljük. Utána a liszttel meghintjük, kevés vízzel felengedjük, és a tejföllel gazdagítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és sűrűre forraljuk. A mártást is elkészítjük: a lisztet a vajon éppen csak megpezsegtetjük, a hideg tejjel felengedjük, és sóval, szerecsendióval fűszerezzük. Egy-két percig a tűzön kevergetjük, hogy besűrűsödjön, majd a tejfölt és a reszelt sajtot belekeverjük. A sütőt 250 oC-ra bemelegítjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második közepét kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a peremét megkenjük tojássárgájával, majd ráfektetjük a korongra. Az így összeragasztott tésztát forró sütőlemezre helyezzük, mellé rakjuk a tésztából kiszúrt, kisebb, tojássárgájával megkent kis kupolákat is, és erős lángon a képviselőfánkhoz hasonló kosárkát sütünk belőle. A meleg gombatölteléket a kosárka sütés közben keletkezett üregébe (mélyedésébe) halmozzuk, végül a kis fánkkupolát a tetejére ültetjük. A tésztát a forró sütőbe toljuk, és végig erős lánggal szép pirosra sütjük. Külön tálkában kínáljuk hozzá a megmelegített sajtmártást. (A francia leveles fánkot mártás nélkül, hidegen is tálalhatjuk, sőt gomba helyett tejföllel elkevert sonkával, francia salátával esetleg majonézes spárgával is tölthetjük.)

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.