Elkészítés:
1.) A karalábét megmossuk, megtisztítjuk és hosszú rudacskákra vágjuk.
2.) Egy kb. 3 literes fazékban meglangyosítunk 1 evőkanál olajat, és beletesszük a megmosott, felszeletelt hagymákat. Megforgatjuk az olajon, és kicsit megsózzuk.
3.) A hagymára rátesszük a karalábét, hozzáadunk fél pohár vizet, és lassan pároljuk (10-15 percig). Ha elkészült, elzárjuk alatta a gázt, és félretesszük.
4.) Egy teflonba 1 evőkanál libazsírt teszünk, rátesszük a karikára vágott kolbászt, és 1-2 perc alatt megpirítjuk (nem szabad hosszabban pirítani, mert kemény lesz!)
5.) A kolbászhoz hozzákeverjük az apróra vágott gombát, és erős lángon kevergetve elpárologtatjuk a gomba levét. (egy pici szaft maradhat). Megszórjuk 4 evőkanál liszttel, és átforgatjuk. (ha nagyon száraz lenne, hozzáadhatunk egy kis zsírt).
6.) Lehúzzuk a gombát a tűzről, és hozzákeverjük az 1 evőkanál pirospaprikát. Visszatesszük a tűzre, felmelegítjük, és hozzáöntünk 2-3 pohár vizet. Megint lehúzzuk a tűzről, és addig keverjük, amíg a lé krémes állagú lesz.
7.) A gombát átöntjük a fazékba, és összekeverjük a karalábéval. Felöntjük vízzel, felforraljuk, és ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük. Miután felforrt, takarékra tesszük, amíg elkészítjük a galuskát.
8.) Galuska: megsózzuk és felverjük a tojást, hozzáadjuk a 3-4 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a puha vajat, és jól összedolgozzuk az egészet. (Ha híg a massza, 4 kanál lisztet használjunk!) Vízbe mártott kanállal a levesbe szaggatjuk a galuskákat. Fedő alatt, gyöngyöző forrás mellett megfőzzük őket, kb. 4-5 perc alatt. A levest végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.