A vajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a megtisztított, felaprított zellerszárat. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd az egészet 15 percig pirítjuk.
A többihez adjuk a megtisztított, falatnyi darabokra vágott gombát, és további 10 percig pirítjuk. Felöntjük a kétféle borral, felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Akkor jó, ha a felesleges folyadék elpárolgott.
Az alaplevet hozzáadjuk, felforraljuk, majd további 10 percig főzzük. A levest ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 4 merőkanálnyit kiveszünk, a többit botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a kimert levest, átforrósítjuk az egészet, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.