A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, pirospaprikával ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyölünk.
Összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a boros paradicsompürét, sóval, paprikával ízesítjük.
A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét előmelegített tányérra tesszük, és melegen tartjuk.
A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet. A zöldséget a hús mellé helyezzük, rögtön tálaljuk.
Megjegyzés
A recepthez ajánljuk:
Excellence Chardonnay Extra Sec
Mint a neve is sugallja, ez egy különlegesen száraz Törley pezsgő. Fajtapezsgőként a 100% Chardonnay alapbor friss, üde savai csodálatos illat- és zamatanyagai köszöntik az extra száraz pezsgők kedvelőit. Látványos ételkiegészítő, mert a finom eloszlású buborékok gyöngyfüzérként szállnak fel a pohárba töltött italból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.