Elkészítés: A zöldségeket tisztítás után kis kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Felhevített olajban a zöldségeket magas hőfokon dinszteljük sűrű kevergetéssel, majd beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát is. Elkeverjük a liszttel és az őrölt paprikával, azonnal felengedjük kb. 1,2 l. vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
Amint felforr, beleadjuk a feldarabolt gombát, fűszerezzük, és lassan főzzük kb. 10 percig. Hozzáadjuk a tejszínt, együtt forraljuk lassan.
A tojásból és a lisztből galuskatésztát keverünk egy kis tálkában, majd egy teáskanalat a forró levesben felforrósítunk, és beleszaggatjuk a babszemnyi nagyságú galuskákat. Pár perc lassú forralással főzzük, közben ízlés szerint pár csepp ecettel ízesítjük.
Rövid pihentetés után tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.