Elkészítés: 1. Megtisztítjuk a gombát, felszeleteljük, megmossuk a paradicsomot, megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, apróra kockázzuk.
2. Olajon - csipet sóval és borssal - üvegesre pároljuk a vörös- és fokhagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát, és néhány másodpercig kevergetjük (ne égjen meg).
3. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd a gombát, 1 dl vizet aláöntünk. Fedő alatt puhára főzzük, közben elkészítjük a muffint.
4. Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat).
5. A muffinhoz összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, só, cukor, szódabikarbóna, sütőpor, majoranna).
6. Összekeverjük a nedves összetevőket: mérőedényben kimérjük a tejet, beleöntjük a bort, az olajat és a felütött tojást, majd egyenletesen elkeverjük.
7. A nedves összetevőket a szárazakhoz öntjük, és alaposan összekeverjük, a formákba kanalazzuk a tésztát (a forma 3/4-éig).
8. 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.