Elkészítés: A megtisztított, megmosott gombát tormareszelőn lereszeljük, és 4-5 percig állni hagyjuk, míg levet ereszt.
Közben a zsömlét beáztatjuk és jól kicsavarjuk. Egy kanálka olajon megpirítunk egy kis fej apróra vágott hagymát és egy kávéskanálra való petrezselyemzöldet, majd levesszük a tűzről.
Kicsavarjuk a levéből a gombát, egy tálba téve hozzáadjuk a zsemlét, a pirított hagymát, a tojások sárgáját, 2 evőkanál zsemlemorzsát és két kávéskanál lisztet. Sózzuk, borsozzuk, kis majorannát adunk hozzá, és a tojásfehérje felvert habját is belekeverjük.
Bő, forró olajban kanalnként beleszaggatva, piros, ropogós puffancsokat sütünk belőle.
Forrón tálalva, burgonyapürével körítve, salátával kiegészítve finom.
Főzelékekre feltétként is adható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.