Elkészítés: A zsemléket éles késsel ízlés szerint vágjuk fel, de arra figyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen át. Tépjünk le két nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá külön-külön a bevágott zsemléket. A vajat olvasszuk fel, majd nyomjuk bele a fokhagymát, keverjük össze, és egy ecset segítségével alaposan kenjük meg a zsemléket kívül-belül a fokhagymás vajjal, majd csomagoljuk be a fóliába, tegyük egy tepsire, és helyezzük előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük a zsemléket 8-10 percig. Ezután nyissuk szét a fólia tetejét, és süssük a zsemléket 6-8 perc alatt szép pirosra, ropogósra.
A gombát és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük jó habosra.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a szintén vékonyan felszeletelt gombát, majd addig pároljuk, míg zsírjára sül. Ekkor óvatosan öntsük hozzá a tejszínnel és fűszerekkel simára kevert tojást, majd vegyük le a tűzről, és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal. Helyezzük forró sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor a gombás frittata mellé kínáljuk a ropogósra sült fokhagymás-vajas zsemlét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.