Elkészítés: A zsemléket éles késsel ízlés szerint vágjuk fel, de arra figyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen át. Tépjünk le két nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá külön-külön a bevágott zsemléket. A vajat olvasszuk fel, majd nyomjuk bele a fokhagymát, keverjük össze, és egy ecset segítségével alaposan kenjük meg a zsemléket kívül-belül a fokhagymás vajjal, majd csomagoljuk be a fóliába, tegyük egy tepsire, és helyezzük előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük a zsemléket 8-10 percig. Ezután nyissuk szét a fólia tetejét, és süssük a zsemléket 6-8 perc alatt szép pirosra, ropogósra.
A gombát és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük jó habosra.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a szintén vékonyan felszeletelt gombát, majd addig pároljuk, míg zsírjára sül. Ekkor óvatosan öntsük hozzá a tejszínnel és fűszerekkel simára kevert tojást, majd vegyük le a tűzről, és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal. Helyezzük forró sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor a gombás frittata mellé kínáljuk a ropogósra sült fokhagymás-vajas zsemlét.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.