A letisztogatott gombát felszeleteljük, 3 ek olajon megpirítjuk, és szűrőbe áttéve lecsepegtetjük.
Közben a megtisztított fokhagymát apróra kockázzuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk, a bazsalikomot durvára vágjuk. A serpenyőbe öntött 2 ek olajon megpirítjuk a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát és összemelegítjük. Beleforgatjuk a bazsalikomot, valamint a reszelt parmezánt, és megsózzuk, megborsozzuk.
A szószhoz a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. Állandó kevergetés mellett apránként hozzáöntjük a tejet, lassú tűzön tovább keverve felforraljuk, majd félrehúzzuk. Még forrón belemorzsoljuk a kéksajtot, és simára keverjük. A reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben vajjal kikent sütőtálba vagy tepsibe rétegezzük a lasagnelapokat, a gombát és egy kevés kivételével a szószt. Végül az egészet leöntjük a félretett szósszal, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen készre sütjük kb. 25 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.