A parajos-rukkolás lasagne elkészítéséhez a Norbi Update low Carb lisztből, a tojásból és ízlés szerinti sóból gyúrt tésztát készítünk. Sodrófával vékonyra sodorjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, leforrázzuk, és hideg vízzel lehűtjük.
Házi pesztót készítünk. Zöldségaprítóba vagy turmixgépbe tesszük a pirított mandulát, a rukkolát, a lereszelt parmezánt, 1 dl olívaolajat és borsot, majd összeturmixoljuk.
Ezután egy kevés olívaolajon a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, és keverés mellett tovább hevítjük. Hozzáadjuk a parajt és sóval, borssal ízesítjük. Egy kevés forralás után 1/2 dl vizet adunk hozzá, majd levesszük a tűzről. Az elkészült raguba beleteszünk 15 dkg felkockázott mozzarellát, a felaprított kaliforniai paprikát és házi pesztót ízlés szerint.
Egy hőálló edényben rétegezzük a forrázott tésztalapokat és a parajos-rukkolás ragut. A tetejére rászórjuk a maradék mozzarellát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.