Elkészítés: A lisztet, 1 teáskanál sót, az élesztőt és az olajat rugalmas tésztává összedolgozzuk annyi vízzel, amennyit felvesz. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és megdinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk levével együtt a hámozott paradicsomot, és kissé szétnyomkodjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és kb. 10 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.
A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Felforrósítjuk a maradék olajat, és megpároljuk benne a gombát. Sóval, borssal ízesítjük.
A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
A tésztát négyfelé osztjuk, és vékony köralakú lapokra nyújtjuk. Kiolajozzuk a sütőtepsit, és ráfektetjük a tésztát. Megkenjük paradicsomszósszal, rászórjuk a gombát és a szalonnát. Végül rátépkedjük az oregánót (vagy rászórjuk a szárított fűszert), megszórjuk sajttal, és a sütőben 15-20 percig sütjük.
Friss bazsalikommal megszórva azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.