Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, vastagabb karikákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, kb. 5 percig pirítjuk benne a gombát. Közben egy másik serpenyőben 1 teáskanál olajat forrósítunk, és ropogósra pirítjuk benne a szalonnát, kivesszük. Ebbe a serpenyőbe ütjük a tojásokat, és tükörtojást sütünk (kb. 4 perc). Amíg sül a tojás, a hagymát a gombára szórjuk, és megsütjük. Jódozott sóval és borssal ízesítjük. Végül belekeverjük a tejfölt. Rátesszük a tükörtojást, a szalonnát, és tálaljuk. Rozskenyeret kínáljunk hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 390 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.