Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, vastagabb karikákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, kb. 5 percig pirítjuk benne a gombát. Közben egy másik serpenyőben 1 teáskanál olajat forrósítunk, és ropogósra pirítjuk benne a szalonnát, kivesszük. Ebbe a serpenyőbe ütjük a tojásokat, és tükörtojást sütünk (kb. 4 perc). Amíg sül a tojás, a hagymát a gombára szórjuk, és megsütjük. Jódozott sóval és borssal ízesítjük. Végül belekeverjük a tejfölt. Rátesszük a tükörtojást, a szalonnát, és tálaljuk. Rozskenyeret kínáljunk hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 390 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.