Előkészítése: a burgonyát alaposan megmosom, majd sós vízben héjában megfőzöm. Míg a burgonya fő, a gombát földes szárától megtisztítom, megmosom és apróra vágom. Serpenyőben megpirítom a füstölt szalonna felaprított darabjait, zsírját kiolvasztom, és ráteszem a gombaszeleteket. Megsózom, megborsozom, belekeverem a megmosott, apróra metélt petrezselyemzöld felét, és fedő alatt a levében puhára párolom. Ha zsírjára sült, hagyom kihűlni. A kenyeret apró kockákra aprítom, és a tejjel lelocsolom, majd jól összeforgatom, hogy a tej mindenütt érje.
Elkészítése: a megáztatott, tejes kenyeret és az előzőleg habosra felvert tojást hozzáadom a párolt gombához, és az egészet jól összekeverem. A közben megpuhult burgonyát meghámozom. Keresztben félbevágom, és a belsejéből annyi főtt burgonyát kaparok ki, hogy a fala legalább egy centi vastag maradjon. A kiszedett burgonyaforgácsot összevagdalom, kissé kihűtöm, és a gombás töltelékhez hozzákeverem. A kivájt fél burgonyát kiolajozott tepsire sorban egymás mellé rakom, és jól megpúpozva megtöltöm a gombás masszával (ami nem fér a burgonyába, kis gombócokban köré rakom). A tejfölben a maradék petrezselyemzöldet elkeverem, kicsit megsózom, és egyenletesen rálocsolom a tetejére. Fedetlenül előmelegített forró sütőbe tolom, és addig pirítom, míg a teteje szép pirosbarnára nem sül. Salátát ne felejtsenek el kínálni hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.