Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk.
A szalonnát, a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A gombát szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, a petrezselymet és 1 egész tojást.
A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, és a sütő rácsára helyezzük. Alá teszünk egy tepsit, amibe vizet öntünk. Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre, és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.