Elkészítés: Nagyobb téglalap alakú tepsit kikenük és lisztezunk, a sütőt 180 fokra előmelegitjuk. A 7 tojás fehérjét 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. A sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporos lisztet, a darált diót és a tojáshabot. A tepsibe simítjuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojásokat a cukorral vízgőz felett sűrűre főzzük folyamatosan kevergetve. Hűlni hagyjuk.
A grillázshoz a cukrot világosbarnára karamellizáljuk, hozzáadjuk a diót, vizes deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni. Kihűles után ledaráljuk.
A kihűlt tojáspos krémet alaposan elkeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a grillázst. A tésztát úgy vágjuk el, hogy legyen 4-5 egyforma hosszú lapunk, de mindegyik 2-3 cm-rel legyen keskenyebb a másiktól, a legkisebb legyen 2 cm-es.
A maradék tésztát bevonjuk karamellel, melyet 10 dkg cukorbol, pár csepp ecetből és 1 kanál vízből készítünk el. Mielőtt megkötne, 2 cm széles csíkokra vágjuk.
A legszélesebb tortalapot tálcára helyezzük, megkenjük a krémmel, rátesszük az eggyel kisebb lapot, így rétegezzük akrémmel, míg a legkisebb 2 cm-essel zárjuk. Az elkészült piramis oldalát is bevonjuk a krémmel, majd ezt fedjük be a karamelles csíkokkal. A csíkok közét kitöltjük a maradék krémmel. Tetejet ízlés szerint dióval, krémmel, karamellel, cukorgyönggyel díszitjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.