Elkészítés: Először a pácot készítem el egy fedeles üvegtálban, bőven, mert a zöldségeket is ebben az olajban forgatom meg, majd ebbe teszem a felszeletelt és a zsíros résznél kockára bevagdalt kacsamelldarabokat. Lefedem, és másnapig a hűtőbe teszem.
A cukkinit és a padlizsánt megmosom, ezt is felszeletelem 7-8 mm-es darabokra, majd besózom, és egy tálcán szintén a hűtőbe teszem, felhasználásig. (Elég sütés előtt 1-2 órával előkészíteni.)
A kontakt grill sütőlapjait vékonyan beolajozom, majd amikor jó forró, ráteszem először a kacsamelleket, pár perc alatt rozéra sül, ekkor kiveszem, tálra szedem (itt a levét elereszti), majd visszateszem pár percre újra a grillbe, mert nem szeretem, csak átsülve. A végén megsózom.
Ez idő alatt a zöldségeket a pácolajban megforgatom, borskeverékkel meghintem, a hőmérsékletet közepesre állítom, és a grillen pár perc alatt megsütöm.
A salátához az uborkát megmosom, a héját levágom, majd nagyobb lyukú reszelőn, lereszelem egy üvegtálba. Sózom, reszelt fokhagymával ízesítem, kaprot keverek hozzá, és állni hagyom, hogy levet eresszen.
20 perc után a kezemmel kinyomkodom a levét, és hozzáadom a joghurtot, a cukrot, a borsot, a citrom levét, és összekeverem. A kacsamellel és a zöldségekkel tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.