Szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával.
Közben 1,5 dl vizet forralunk, és hozzáadjuk a zselatint. (Általában 1 csomag 20 g.) Várunk picit, míg kicsit hűl, és hozzákeverjük a tojásos keverékhez.
Egy formába rakjuk (magas falú tepsi vagy jénai tál megfelel), majd hűtőbe tesszük dermedni.
A második réteg ugyanúgy készül, mint az első. Annyi különbséggel, hogy a zselatin előtt belekeverjük a kakaóport. Aztán jöhet a zselatin, eldolgozzuk, kivesszük a hűtőből a megdermedt első rétegünket, és ráöntjük a tetejére a kakaósat. Aztán vissza a hűtőbe.
A harmadik rétegbe 5 dl tejföl, 5 ek. porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1,5 dl vízzel elkevert zselatin. Persze ezt is ugyanúgy, előbb felforraljuk, bele a zselatin, és várunk míg kicsit kihűl, majd úgy tesszük a keverékhez. Elővesszük a hűtőből az elkészült két réteget, majd ráöntjük a harmadikat is. Mehet vissza újra pihenni.
A negyedik rétegbe nem kell más, mint 2 dl málna szörp.Felforraljuk a vizet, beletesszük a zselatint, hozzáadjuk a málnaszörpöt.
Az utolsó rétegnél vigyázni kell, érdemes megvárni míg langyosra hűl, mert ha túl forrón tesszük rá a többi rétegre, átüthet rajta, és nem lesz csíkos. Ha langyos, ráöntjük a többi rétegre, visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk összedermedni, majd felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.