Előkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral. A citrom levét kinyomjuk. Kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük két különböző nagyságú sütőtepsi (készíthetjük két különböző nagyságú kör alakú tortaformában is!) alját. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojásfehérjét 3 evőkanál vízzel és a citromlével kemény habbá verjük. Lassan beleszórjuk a cukrot, majd a tojássárgáját. Rászitáljuk a lisztes keveréket, és lazán beledolgozzuk a masszába. A masszát beleöntjük a két sütőtepsibe, és a sütőben a kisebbet 15, a nagyobbat 25 percig sütjük. A piskóták széleit meglazítjuk, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A nagyobb piskótát vízszintesen kettévágjuk, az alját megkenjük lekvárral, és ráborítjuk a tetejét. A kisebb piskóta alját is megkenjük lekvárral, és ráillesztjük a nagyobb piskóta közepére. A mázhoz a porcukrot elkeverjük a tojásfehérjével és 2 evőkanál vízzel (vagy citromlével). A massza ne legyen túl híg! Bevonjuk vele a tortát. Színes cukorgyöngyökkel esetleg gumicukorral, drazséval díszítjük. Hagyjuk teljesen megszáradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.