Elkészítés: A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, és félcentinként legyezőformában bevágjuk.
A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a vanília belsejét kikaparjuk.
A cukrot karamellizáljuk, és a tokajival, a gyömbérrel és a vaníliával felfőzzük, a körtéket beletesszük, mellészórjuk a fenyőmagot, és kb. 8-10 percig pároljuk.
A joghurtot összekeverjük a mézzel és a lime reszelt héjával.
A körtéket tálalhatjuk hidegen vagy melegen desszertként, de akár köretként is, pl. libamájhoz, kacsamájhoz, szárnyasmellhez, sajtokhoz, rántott camembert-hez, a joghurttal meglocsolva.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.