Elkészítés: A gyömbért egészen finomra aprítom, a hideg vajat nagylyukú reszelőn lereszelem.
Keverőtálba mérem a lisztet és a cukrot, gyors mozdulatokkal elmorzsolom benne a vajat, majd hozzáadom az aprított gyömbért, végül a rummal tésztává formálom. Frissentartó fóliába csomagolva 1 órára a hűtőszekrénybe küldöm.
Közben egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelek, a sütőt 160 fokra előmelegítem.
Hideg konyhai felületen 2 frissentartó fólialap között 1/2 cm vastag téglalappá nyújtom. Előbb 4 cm széles csíkokra vágom fel, majd a csíkokat szabályos négyzetekre szabdalom, és minden négyzetet átlósan megfelezek – az így kapott háromszögeket elhelyezem a tepsin, 18-20 perc alatt ropogósra sütöm. Még melegen meghintem porcukorral.
Jól záródó fémdobozban, hűvös, száraz helyen 1-2 hétig is tárolható.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.