Elkészítés: A gyömbért egészen finomra aprítom, a hideg vajat nagylyukú reszelőn lereszelem.
Keverőtálba mérem a lisztet és a cukrot, gyors mozdulatokkal elmorzsolom benne a vajat, majd hozzáadom az aprított gyömbért, végül a rummal tésztává formálom. Frissentartó fóliába csomagolva 1 órára a hűtőszekrénybe küldöm.
Közben egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelek, a sütőt 160 fokra előmelegítem.
Hideg konyhai felületen 2 frissentartó fólialap között 1/2 cm vastag téglalappá nyújtom. Előbb 4 cm széles csíkokra vágom fel, majd a csíkokat szabályos négyzetekre szabdalom, és minden négyzetet átlósan megfelezek – az így kapott háromszögeket elhelyezem a tepsin, 18-20 perc alatt ropogósra sütöm. Még melegen meghintem porcukorral.
Jól záródó fémdobozban, hűvös, száraz helyen 1-2 hétig is tárolható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.