A zöldséget megtisztítom, és nagy lyukú reszelőn egyformára reszelem. Megsózom és átforgatom, hogy a só mindenütt érje. Az almát meghámozom, kicsumázom, majd ugyancsak lereszelem. A citromlé felét az almára csöpögtetem, és jól összekeverjük, hogy meg ne barnuljon.
A citromlé másik felét ugyanannyi vízzel és az olajjal összeöntöm, majd elkeverem benne a cukrot, gyömbérport és kevés sót. (Ha friss gyömbért használok, a meghámozott gyökeret kis lyukú reszelőn lereszelem.)
A salátaöntetet mély tálba csorgatom, ráteszem a zöldséget (nem kell kicsavarni), és jól összeforgatom. Fóliával beborítva, hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem.
Tálalás előtt átkeverem, és salátalevéllel bélelt tálba öntöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.