Az öntethez egy keverőtálkába öntjük a balzsamecetet, az olajat és a mézet, és alaposan elkeverjük, majd félretesszük.
A nektarint félbevágjuk, a magját eltávolítjuk. A grillt magas hőfokra hevítjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, ráfektetjük a barackokat a vágási felülettel lefelé, 4-6 percig sütjük, amíg meg nem pirul, karamellizálódik, ha kész, ezt is félretesszük.
A grill-lapot megtöröljük, erre helyezzük a sonkaszeleteket, és 30-30 másodpercig melegítjük mindkét oldalukat.
Következik az összeállítás. Egy tálra halmozzuk a salátát, elhelyezzük rajta a grillezett barackokat, a mozzarellagolyókat, megszórjuk a pirított, felaprított dióval, majd rárakjuk a sonkaszeleteket is. Végül átkeverjük a salátaöntetet, és meglocsoljuk vele a salátát.
Ez a saláta kiváló előétel lehet egy grillvacsorán, de könnyed főfogásként is megállja a helyét.
Nézd meg videón is, hogyan készül a grillezett barackos, sonkás saláta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.