Elkészítés: Az őszibarackot forró vízbe dobom 1 percre, majd leszűröm, meghámozom, nagyjából 1,5 cm-es kockákra darabolom. A fügét hámozás után hasonló nagyságúra vágom.
A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a diót, a sütőport, a cukrot és a fahéjat. Alaposan összekeverem. A vajat apró kockákra vágva hozzáadom a szárazanyagokhoz, majd elmorzsolom. A kissé felvert tojást és a 2 evőkanál tejet is a tésztához adom. Összeállítom a tésztát, majd kisebb diónyi gömböket formálok belőle. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A hőálló tál aljára halmozom az őszibarack és füge keverékét – mivel mindkettő nagyon puha gyümölcs, nincs szükség előpárolásra, amivel időt lehet megtakarítani. A gyümölcsöket befedem a tésztagombócokkal, megszórom 1 evőkanál barnacukorral, meghintem a szeletelt mandulával. 30-35 perc alatt készre sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.