Elkészítés: A tejet 1 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A margarint a lisztbe morzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat és a joghurtot. Ha felfutott a tej, azt is hozzáöntjük, majd az egészet kézzel összedolgozzuk. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a gyros húst. Ha nem filézett csirkemellet vettünk, lefejtj a színhúst a csontokról. A húst felkockázzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel ízlés szerint. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és 90%-osra sütjük a húskockákat. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert a tésztába csomagolva még melegedni fog.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, pizzaszeletelővel vagy éles késsel téglalapokat vágunk, Minden tésztaszelet felére teszünk pár húskockát. A tésztát egyszerűen összehajtjuk, és kis kenyérke alakúra formázzuk. Az fűszeres olajmaradékkal megkenjük őket, esetleg egy kevés fűszert még szórunk a tetejére.
Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kenyérkéket. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Mártással kínálva még finomabb. Ehhez 1 pohár joghurthoz hozzákeverünk ízlés szerint Erős Pistát, attól függően, mennyire szeretnénk csípősre a mártásunkat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.