Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Folyékony vajjal kikenjük a sütőformákat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A cukrot a vaníliás cukorral, a tojássárgájával habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszába dolgozzuk. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát a formákba töltjük, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a krémet: a csomagoláson olvasható utasítás szerint 4 dl tejjel, és a cukorral megfőzzük a pudingot. Hagyjuk kihűlni. A gyümölcsöket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletkékre, kisebb darabokra vágjuk. A kosárkákat két lapra vágjuk, megkenjük kevés pudinggal, és összeragasztjuk. Tetejükre és oldalukra is kenünk pudingot. Oldalukra tapasztjuk a mandulaforgácsot, és tetejüket megrakjuk a gyümölcsökkel. A tortabevonó zselét a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük, és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Hagyjuk megszáradni.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 232 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.