Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd a lisztet a sütőporral és a keményítővel hozzákeverjük. A tésztát a formába öntjük, és 20 percig sütjük.
Közben a gyümölcsöket előkészítjük (felvágjuk, kimagozzuk, vagy ha befőtt, lecsepegtetjük).
A túrómasszához szétválasztjuk a tojásokat. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A túrót és a tejfölt a vajas krémhez keverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot és a keményítőt.
20 perc után kivesszük a tésztát, aminek ekkorra megszilárdul kissé a teteje, erre szórjuk a gyümölcsöket, ráöntjük éselsimítjuk a túrókrémet, ezt díszíthetjük gyümölccsel, majd további 20 percig sütjük a tortát. Ha kész, még 10 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.