Elkészítés: A kölest a tejben csipetnyi sóval megfőzzük, közepes tűzön, folyamatos kevergetés mellett. Ha kész, beletesszük a margarint és jól elkavarjuk, hozzákeverjük a cukrot is, és megvárjuk, míg kihűl. Ezután hozzáadjuk a túrót, az előzőleg kikevert
tojássárgáját, végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje keményre vert habját.
Egy magasabb falú tepsit kikenünk margarinnal vagy kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a kölesmálét. Egyenletesen elterítjük, kb. 5 cm magas legyen. Lekenjük a tejföllel, és gyümölccsel díszítjük.
180 Celsius-fokos sütőben, kb. 30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.