- A tészta száraz hozzávalóit egy keverőtálba mérjük és összekeverjük. Ehhez adjuk a mézet, margarint, a tojást és rugalmas tésztát gyúrunk.
- A tésztát kb. 2 mm vastagra kinyújtjuk és linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Ugyanannyi teli és lyukas közepű sütit szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük a tésztákat.
- A habcsókhoz a tojásfehérjét fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot. Amikor majdnem teljesen kemény a hab, hozzákeverjük a keményítőt, végül az ecetet.
- Habzsákból tojáshabbal díszítjük a lyukas linzereket, majd 100 fokos sütőben, hőlégkeverésen 40 percet szárítjuk a habos linzert. Végül lekvárral összeragasztjuk a kihűlt lapokat.
Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-Lik blogon.