Elkészítés: A lisztet a sütőporral, vaníliás cukorral, 10 dkg porcukorral, vajjal, tejjel, reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával alaposan összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd pihentetjük, míg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a tojások fehérjét 5 dkg porcukorral nagyon kemény habbá verjük. A cukrot apránként keverjük bele, így keményebb lesz a hab. Belekeverjük a kókuszreszeléket is, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön.
A cipókat egyenként egy lisztezett deszkán kb: fél cm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a habbal, megszórjuk a dióval és a mazsolával. Ezután - mint a kalácsot - feltekerjük, és 2-2,5 cm vastagságúra felszeleteljük, így kis csigákat kapunk. Egy tepsiben egymás mellé fektetjük őket, de nem szorosan, mert süléskor megnőnek. Forró sütőbe tesszük, és közepes erősségű tűznél aranysárgára sütjük.
Sokáig eláll, nagyon finom. A bátrabbak forrón is megkóstolhatják. :o)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.