Elkészítés: 1 dl tejet langyosra melegítünk és elkeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. Letakarva, meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet, sót, bort, vajat, tejfölt, a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy rétestészta keménységű tésztát kapjunk, alaposan összedolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. A ledarált kolbászt rákenjük a kinyújtott tésztára (ha esetleg nem elég kenhető, kevés zsírral lazítjuk), és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. 30 percig pihentetjük, majd újból kinyújtjuk és felcsavarjuk, 30 perc múlva megismételjük, majd harmadszor is kinyújtjuk. Ha a harmadik 30 perc pihenőidő is letelt, akkor kb. 2 cm-re nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tetejét bevagdossuk és tojással megkenjük. Kikent sütőlemezre, illetve sütőpapírra vagy teflonos sütőlemezre egymástól legalább 2 cm-re helyezzük a pogácsákat, és előmelegített, forró sütőben vagy kemencében közepes lángon megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.