Elkészítés: Keverőtálba szitálom a lisztet, a zsírral összemorzsolom. Hozzáadom a burgonyát, a felvert tojás bő 2/3 részét, a cukorral felfuttatott élesztős tejet, a fűszereket. Összedolgozom, 1/2 órát a hűtőben pihentetem.
Lisztezett felületen jól átgyúrom, kinyújtom, olvasztott zsírral vékonyan megkenem és hajtogatom. Háromszor hajtogatom-kenem 10 perces időközökkel (közben a hűtőben tartom).
Kb. bő ujjnyira kinyújtom, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom, egymástól kicsit távol papírral bélelt tepsibe sorakoztatom. A maradék tojással lekenem, csipet köményt és sajtot teszek mindegyik tetejére.
Pihentetem, amíg a sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréssel), és kb. 18-20 perc alatt megsütöm.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.