Elkészítés: 60 dkg lisztet egy evőkanál zsírral, 2 teáskanál sóval, 2-3 dkg kis langyos tejben felfuttatott élesztővel, 1 főtt krumplival és annyi tejföllel összedolgozzuk, hogy valamivel keményebb legyen a rétestésztánál. Leborítjuk, 20 percig pihentetjük.
Mikor a tálat levesszük róla, nem szabad újból összegyúrni, csak nyújtani! Kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk, és megkenjük margarinnal, mint a vajas tésztát. Háromszor hajtogatjuk, közben hideg helyen pihentetjük. Negyedszerre szaggatjuk! Közepes pogácsaszaggatóval szaggatjuk.
A tepsiben ritkán rakjuk, mert eldőlnek! Tetejét tojással megkenjük, forró sütőben sütjük. A leeső széleket kis darabokra összenyomjuk, tojással ezeket is megkenjük, úgy sütjük. Nem szabad újból összegyúrni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.