Elkészítés: Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott margarint, a töpörtyűt, a sót és a borsot. A tejben feloldjuk a cukrot, meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáadjuk ezt is a liszthez, és addig gyúrjuk, míg a tészta elválik az edény falától. Ne legyen ragadós a tésztánk, de túl kemény se.
Lisztezett deszkán hosszúkásra nyújtjuk, hosszában a középvonalig behajtjuk a két szélét, majd összecsukjuk, és keresztbe is összehajtjuk, kockává. Kelesztőtálban vagy ruha alatt kelesztjük 15 percig, majd kinyújtjuk és újra meghajtogatjuk. Visszarakjuk kelni, míg a duplájára dagad.
Kinyújtjuk, a tetejét csíkokban bevagdossuk, megkenjük tojással, és kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét megszórhatjuk különféle magvakkal, mint szezámmag, napraforgó- vagy lenmag.
Kicsi pogácsáknál közepesen magas, nagy pogácsáknál közepes hőfokú sütőbe toljuk, és ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.