Előkészítés: A kagylókat fagyosan néhány percig az almaecetben áztatjuk. Ezután leöblítjük hideg csapvízzel, és lábosban addig pirítjuk erős lángon (kb. 5 perc), amíg kinyílnak. (Nem kell vizet aláönteni!) A levet, amit a kagylók eresztenek, leszűrjük, és félretesszük későbbre.
Elkészítés: A hagymákat meghámozzuk, és apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne, kevés sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a lisztet, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a levest és a kagylókból kicsöpögött levet. Néhány percen át összefőzzük. Az haldarabokat csipetnyi őrölt borssal és sóval fűszerezzük, és a mártáshoz adjuk. Belekeverjük a borsót, és kb. 10 percig főzzük az ételt. Végül hozzáadjuk a nyitott kagylókat, és még két percig főzzük. Rögtön tálalhatjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 329 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.