Előkészítés: A kagylókat fagyosan néhány percig az almaecetben áztatjuk. Ezután leöblítjük hideg csapvízzel, és lábosban addig pirítjuk erős lángon (kb. 5 perc), amíg kinyílnak. (Nem kell vizet aláönteni!) A levet, amit a kagylók eresztenek, leszűrjük, és félretesszük későbbre.
Elkészítés: A hagymákat meghámozzuk, és apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne, kevés sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a lisztet, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a levest és a kagylókból kicsöpögött levet. Néhány percen át összefőzzük. Az haldarabokat csipetnyi őrölt borssal és sóval fűszerezzük, és a mártáshoz adjuk. Belekeverjük a borsót, és kb. 10 percig főzzük az ételt. Végül hozzáadjuk a nyitott kagylókat, és még két percig főzzük. Rögtön tálalhatjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 329 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.