Előkészítés: A lencsét megmossuk, egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, és megpirítjuk rajta a répát és a hagymát. A lencsét leöblítjük, lecsepegtetjük, és a levessel együtt a répához öntjük. Felforraljuk, és lassú tűzön kb. 40 perc alatt puhára főzzük. A halat megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, a halat a bőrös felével lefelé belefektetjük, és kb. 8 perc alatt átsütjük. Megfordítjuk, és további 2 percig pirítjuk. Pihenni hagyjuk, amíg a lencse elkészül. A bort összekeverjük 2 dl vízzel, ételízesítővel fűszerezzük, és összeforraljuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a boros lében 2 percig főzzük. Apróbb darabokban hozzáadjuk a maradék vajat. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük a lencsével. A lencsét tálra szedjük, ráfektetjük a halat, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. másnap
1 adag: 812 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.