Előkészítés: A lencsét megmossuk, egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, és megpirítjuk rajta a répát és a hagymát. A lencsét leöblítjük, lecsepegtetjük, és a levessel együtt a répához öntjük. Felforraljuk, és lassú tűzön kb. 40 perc alatt puhára főzzük. A halat megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, a halat a bőrös felével lefelé belefektetjük, és kb. 8 perc alatt átsütjük. Megfordítjuk, és további 2 percig pirítjuk. Pihenni hagyjuk, amíg a lencse elkészül. A bort összekeverjük 2 dl vízzel, ételízesítővel fűszerezzük, és összeforraljuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a boros lében 2 percig főzzük. Apróbb darabokban hozzáadjuk a maradék vajat. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük a lencsével. A lencsét tálra szedjük, ráfektetjük a halat, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. másnap
1 adag: 812 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.