Elkészítés: A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A filézett halszeletet kisebb darabokra vágjuk.
A nagyobb szufléformákat vastagon kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk liszttel, és pár pillanatig kevergetve pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és kézi habverővel, simára keverjük, kicsit kiforraljuk.
Az így elkészített besamel-mártásba beletesszük a kisebb darabokra felvágott halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
Ezután szép lassan, néha megkeverve, pár percig főzzük.
Az elkészült halas mártást belekanalazzuk a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formákba. Mindegyik tetejére, 2-3 evőkanál tejszínt kanalazunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
A megtöltött formákat ezután egy tepsire helyezzük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formákban tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.