Előkészítés: Elkészítjük a páclevet: kis lábosban összekeverjük a szójaszószt a borral, a cukorral, a gyömbérrel és a fokhagymával, felforraljuk. Addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik (kb. 1 óra).
A halat megmossuk, tálba tesszük, és a páclevet a halra öntjük. Lefedjük, és a hűtőben egy órát pácoljuk (néhányszor forgassuk át a halat).
Elkészítés: A paprikákat megmossuk, négybe vágjuk, magjait eltávolítjuk. Bőrükkel felfelé grillezzük vagy süssük meg. Akkor jó, ha a paprika bőre hólyagossá és feketévé válik. A paprikadarabokat nejlonba csomagoljuk 5 percre, majd lehúzzuk a bőrt róluk. A kínai kelt enyhén sós vízben puhára főzzük. Levét leöntjük, melegen tartjuk. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük meg, leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítunk egy teflonserpenyőt, a halat kivesszük a pácléből, és serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Félretesszük. Ebbe serpenyőbe öntjük a maradék páclevet, és 2 evőkanál vizet, beletesszük a tésztát, és összeforraljuk. Kevergessük, hogy ne ragadjon össze! A halat a tésztával, a paprikával és a kínai kellel tálaljuk.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.