Elkészítés: A szójagranulátumot előző este, de legalább 2 órával korábban beáztatjuk ételízesítős vízbe. Az almát meghámozzuk, a sárgarépát és a gombát megtisztítjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd a gomba kivételével nagyjából egyforma de igen apró darabkákra vágjuk. A gombát felszeleteljük. A vöröshagymát felkockázzuk. A vöröshagymát és a szintén apróra vágott fokhagymát elkezdjük sütni kevés olajon, majd hozzátesszük a gombát, a paprikát, a sárgarépát és az almát is. Csipet sót rászórva még kb. 10 percig sütjük. Ekkor adjuk hozzá a beáztatott és kissé kinyomkodott szójagranulátumot. Ha túl száraz lenne, kevés olajat öntünk alá, mert a szója hamar odaég. Állandó kevergetés mellett átsütjük. Beletesszük a fűszereket, belereszeljük a citromhéjat, jól elkeverjük, s jöhet bele a paradicsompüré és a vörösbor, majd annyi vízzel felöntjük, hogy sűrű mártás legyen. Kissé megcukrozzuk, ne legyen túl savanykás. Fedő alatt, kis lángon felforraljuk, majd puhára pároljuk. Nem árt, ha többször megkeverjük.
Egy magas edényben vizet forralunk kevés sóval és olajjal, majd 1 csomag (50 dkg) makarónit vagy spagettit kifőzzünk benne. A mártást a tészta tetejére halmozzuk, és reszelt sajttal alaposan meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.