Elkészítés: Vizet teszünk fel főni, amiben a szép és egészséges, lehetőleg nagyobb káposztaleveleket feltesszük főni. A vízbe nem teszünk sót! Csak natúr puhára főzzük, forrástól számított kb. 5 perc alatt megpuhul. Utána leszűrjük, és ahol a levél vastagabb, kicsit levágunk belőle, hogy később könnyebb legyen feltekerni. Félretesszük, hagyjuk hűlni.
A csibemellet felkockázzuk, a vöröshagymával és a fokhagymával együtt ledaráljuk, majd hozzáadjuk a zabkorpát, a tojásfehérjét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt paprikát. Jól eldolgozzuk.
Közben felteszünk főni kevés vizet, amibe a savanyúkáposzta java részét beletesszük. Előtte jól kicsavarjuk a kezünkkel, hogy ne legyen nagyon savanyú. Kb. 2-3 evőkanálnyit kihagyunk, amit majd a tetejére teszünk. Közben a harasztokat megtöltjük a húsos keverékkel, feltekerjük, és a már fővő káposztás vízbe helyezzük óvatosan. Ha elfogyott a haraszt, nem baj, lehet gombócokat is formázni, és azokat is csak úgy belehelyezni a fazékba. Nem fog összeállni gombóc formába először, ez nem baj, mert ha megfőtt akkor már igen. A tetejére rakjuk a maradék savanyúkáposztát, és óvatosan felengedjük vízzel úgy, hogy teljesen ellepje a káposztákat. Pici sót teszünk a vízbe, és hagyjuk fedő alatt forrni. Ha felforrt, takarékra vesszük, és kb. 40-50 perc alatt készre főzzük.
Melegen 1-2 evőkanál natúr joghurttal tálaljuk. Nagyon finom, laktató étel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.