Elkészítés: A burgonyát héjával együtt puhára főzzük. Amikor megfőtt, hideg vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk hámozni a héját. Burgonya passzírozón, villával vagy krumplinyomóval áttörjük.
A bazsalikomleveleket, a tojássárgát és az egész tojást krémesre turmixoljuk. Sózzuk, és szerecsendióval fűszerezzük a burgonyát, hozzákeverjük a lisztet és a fűszeres tojáskeveréket, kézzel alaposan összedolgozzuk. A tészta kidolgozására nagy hangsúlyt kell fektetni. Minél kevesebb lisztet adunk hozzá, annál könnyedebb lesz a tészta.
Amikor a tésztánk megfelelően összeállt, lisztezett deszkán megformázzuk a gnocchikat. Kb. 2 cm átmérőjű rudakat kell első körben formáznunk. Majd ezeket késsel felaprítani, és villával formázni.
Egy nagy fazékban eközben vizet forralunk, a kész tésztát forrásban lévő sós vízben addig főzzük, amíg a víz felszínére feljönnek, majd szűrőkanállal kiemeljük, alaposan lecsepegtetjük.
Mandulás barnavajat készítünk: edényben, lassan vajat melegítünk, ebbe szórjuk a mandulát, addig melegítjük, míg a vaj megbarnul és a mandula szépen megpirul. Amikor elkészült, a frissen főzött tésztánkra locsoljuk, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.