A csokoládét a tejszínnel és a mogyorókrémmel összemelegítjük. Az egészet jól összekeverjük, majd hűtőben kihűtjük.
Az egész mogyorókat egy serpenyőben szárazon átpirítjuk. A serpenyőbe szórjuk a mogyorót, és állandóan rázogatjuk vagy kevergetjük, amíg el nem kezd érződni a mogyoró illata és lejön a héja.
A csokoládémasszát kivesszük a hűtőből, robotgép habverőjével átkeverjük, és beolajozott kézzel kis diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyiknek a közepébe 1-1 szem egész mogyorót teszünk.
A golyókat mogyoró krokantba forgatjuk, végül olvasztott csokiban is márthatjuk.
Arany színű bonbon papírba csomagolva és barna kapszliba téve őket szinte megtévesztésig hasonlít az eredetire. És legalább annyira finom!
A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.