A csokoládét egy fém tálba tördeljük, majd hozzácsepegtetünk pár csepp étolajat, és vízgőz fölött felolvasztjuk.
Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével vékonyan kikenjük az olvasztott csokoládéval, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. (Spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal lehúzzuk a formáról a felesleges csokoládét.)
Amikor a csokoládé megdermedt, kivesszük a hűtőből, és szintén kikenjük az olvasztott csokoládéval, majd visszatesszük a hűtőbe dermedni. (Spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal ismét lehúzzuk a formáról a felesleges csokoládét.)
A fehér csokoládét beletördeljük egy fém tálba, majd vízgőz fölött elkezdjük felolvasztani. Közben apránként hozzákeverjük a tejszínt, hogy egy folyósabb állagot kapjunk. (Figyeljünk, nehogy túl folyós legyen, lehet nem kell hozzá az összes tejszín.)
Az előzőleg pár napig konyakba áztatott meggyet alaposan lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A felolvasztott csokoládéhoz ezután hozzákeverjük az apróra vágott meggyet, majd belekanalazzuk a formákba úgy, hogy ne legyen azok ne legyenek tele.
Ezután felmelegítjük a maradék csokoládét, majd egy mokkáskanállal a töltelék tetejére kanalazzuk. Ezután spatula segítségével egy óvatos mozdulattal lehúzzuk a formáról a felesleges csokoládét, majd a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
Megjegyzés
Valentin-napra saját kezűleg is készíthetünk bonbont a kedvesünknek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.