A kétféle kekszet egy tálba tesszük, és kézzel alaposan összemorzsoljuk (aprítógéppel is felapríthatjuk). A margarint felolvasztjuk, majd a morzsalékos kekszhez adjuk, és alaposan összekeverjük.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy fóliával, úgy, hogy túllógjon a széleken.Beleöntjük és egyenletesen ellapogatjuk benne a margarinnal összekevert kekszet.A hűtőbe tesszük, amíg elkészítjükaz epres krémet.
Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Egy szitán átszűrjük, hogy a magok nekerüljenek bele, és szép selymes legyen.
A tejszínt és a fehér csokoládét gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk, majd levesszük a gőzfürdőről, és félretesszük, hogy kihűljön.
A jégkrémet kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit meglágyulni. (Annyi idő elég lesz, ameddig a többi hozzávalót robotgéppel összekeverjük.)
A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd robotgéppel simárakeverjük.Hozzákeverjük a pépesített epret, majd a felolvasztott csokoládés tejszínt is. Végül állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a jégkrémet is. Addig keverjük, amíg teljesen sima krémet kapunk.
Vegyük kivesszük a hűtőből a kekszes alapot,és ráöntjük az epres-krémsajtos-jégkrémes keveréket.A fagyasztóba tesszük pár órára vagy egy napra, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a fagyasztóból kivéve éles, vízbe mártott késsel ízlés szerint felszeleteljük. Ezután a sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből, majd reszelt csokoládéval és félbevágott eperszemekkel díszítjük a szeletek tetejét.
Megjegyzés
A fagyasztóban akár 1-2 hónapig is tárolhatjuk felszeletelve, de tálalás előtt kb. 10 perccel érdemes kivenni, hogy kissé lágyuljon a krém, és ne legyen olyan vad hideg.
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.