Egy szögletes formát kikenünk vajjal, majd kibéleljük sütőpapírral. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét.A felkockázott teavajat közepes hőfokon addig melegítjük a cukorral, a habtejszínnel, a mézzel, a vaníliavelővel és a finom sóval együtt, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Ekkor az edény oldalára kicsapódott cukorkristályokat megnedvesített ecsettel leseperjük, majd a folyadékot addig főzzük, amíg aranybarna színt kap és a beledugott cukorhőmérő 128 fokot mutat. Ezután az edényt hideg vízbe állítjuk, és belekeverjük a tengeri sót. (Ha nincs cukorhőmérőd, cseppents egy pici karamellt jeges vízbe. Amennyiben gömb alakban megszilárdul, nem kell tovább főznöd.)
A sós karamellmasszát kb. 1 cm magasan az előkészített formába töltjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni 3-4 óra alatt.
Végül a karamellt forró pengéjű késsel 16 egyforma darabra vágjuk, majd a bonbonokat egyenként celofánpapírba csomagoljuk, akár a szaloncukrot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.