A tésztához egy nagy tálban habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a sóval. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk. A tejszínt felverjük lágy habbá. A sütőporos lisztet és a tejszínhabot felváltva a tojásos masszába forgatjuk.
A masszát szétosztjuk egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe, aztán 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Mindeközben a tálaláshoz megolvasztjuk a vajat. Beleszórjuk a cukrot, karamellizáljuk kb. 2 percig, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót, és megpirítjuk. Ezután felöntjük 100 ml vízzel, majd kis lángon, kevergetve sűrű szirupos állagúra főzzük. Tálaljuk a muffinhoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.