Elkészítés: A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, futtassuk fel. A kétféle lisztet keverjük össze a sóval, majd öntsük bele a keverőtálba, és csináljunk a közepébe egy mélyedést. Az olvasztott margarint keverjük össze a tojássárgával, majd öntsük hozzá a keverőtálban lévő liszthez. Ezután öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, majd robotgéppel pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. Ha túl lágy lenne a tészta, akkor egy pici lisztet tegyünk még hozzá. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!
A megdagasztott tésztát tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, osszuk 8 egyenlő részre (én 4 kisebb és 4 nagyobb részre osztottam el). Mindegyik tésztából formázzunk gombócokat: a tenyerünkbe tegyünk egy tésztadarabot, majd a szélétől a közepe felé nyomkodjuk a tésztát.
A megformázott zsemléket helyezzük egymástól távolabb sütőpapírral bélelt tepsire, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.
Ezután spricceljük le vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg a szezámmaggal. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd 160 fokon süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kisült zsemléket, majd hűtsük ki egészen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.