Elkészítés: A tejet felforraljuk, majd levéve a tűzről pár perc várakozás után belekeverjük a sót. Újból felforraljuk, ha forr, beleöntjük az ecetet, levesszük a tűzről. Megkavarjuk, beleszórjuk a fűszereket (például kaprot, petrezselymet, paprikát stb.).
Ezután tiszta konyharuhán vagy textilpelenkán (ne legyen öblítő illetve mosópor illata) keresztül leszűrjük, majd ennek a konyharuhának a négy sarkát összekötve fakanál vagy sodrófa segítségével egy tál fölé akasztjuk. Az alja ne érjen a tálba. Hagyjuk hogy a savó kicsöpögjön belőle. Ez körülbelül 12 órát vesz igénybe. Jó étvágyat hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.